ORDEN JE HOOFD

Samen aan de slag

Heb je moeite met structuur aanbrengen omdat je te maken hebt met AD(H)D / Autisme of breinproblematiek anderszins, laat je dan helpen om overzicht aan te brengen. Je wil wel, maar loopt vast, omdat je hoofd je in de weg zit; je ervaart chaos in je hoofd. Iets wat voor iemand anders logisch is, kost voor jou zoveel meer denkstappen en niet te vergeten energie. Dit is dodelijk vermoeiend en frustrerend. Je kunt niet helder nadenken, bent het overzicht kwijt, stelt zaken uit, maakt niets af, kunt je concentratie niet vasthouden en ga zo maar door. Dit kan de dagelijkse praktijk zijn voor mensen met ‘breinproblematiek’. Het gevolg is dat ze nergens aan toe komen, uitgeput zijn, achterlopen met hun administratie, rommel in huis hebben, een waslijst aan to-do’s hebben en een aanrecht vol met afwas. Deze onoverzichtelijk situatie maakt dat je niet goed functioneert en vastloopt in je executieve functies.

rust in je hoofd 2
Opruimen Werkt hoofd

Aanpak

Niet alleen breinproblematiek kan het je behoorlijk lastig maken; ook als het allemaal even te veel is, omdat je in een burn-out of depressie zit of hebt gezeten, kan het behoorlijk lastig zijn om zelf overzicht aan te brengen. Je verlangen naar rust, ruimte en overzicht is juist dan heel groot. Je hebt een veilig en overzichtelijk fundament nodig om weer aan je herstel te kunnen werken. 

Een Professional Organizer is specialist in het aanbrengen van structuur in de breedste zin van het woord. Een Professional Organizer begeleidt en adviseert mensen bij het creëren van rust, ruimte en overzicht. Het is de taak van een Professional Organizer om door middel van maatwerk mensen vaardigheden aan te leren en grip te krijgen op spullen, (digitale) administratie, tijd, taken en financiën.

Of je nu structureel met een uitdaging te maken hebt, of even tijdelijk het overzicht kwijt bent. Ik begrijp als geen ander hoe lastig het is om dan helder na te kunnen denken en overzicht aan te brengen. Ik help je door naar je te luisteren zonder oordeel, me in te leven in je situatie. Ik laat je vertellen over waar je in het dagelijks functioneren tegenaan loopt, welk gedrag hieraan ten grondslag ligt en waar je behoefte aan hebt. Ik laat je bewust worden van de uitdagingen waar je mee te maken hebt. Het ligt in mijn vermogen om snel te schakelen en een passende oplossing te bedenken, waardoor ik je vaak direct resultaat kan laten ervaren. Samen gaan we stap voor stap de uitdagingen bekijken en zoeken we naar structurele werkbare oplossingen. Ik help je op weg door begripvol naar je te luisteren en in te spelen op het verlangen naar overzicht, rust en ruimte.

Wat houdt samen aan de slag in?

Als we samen aan de slag gaan, kom ik max. 2,5 uur per werksessie. Mijn ervaring is dat de focus na 2,5 uur meestal op is. Een werksessie kost 175,- incl. BTW (excl. opslag voor reiskosten). Ik hanteer minimaal 2 weken tussen onze afspraken, zodat je tussendoor zelf aan de slag kan met mijn tips en hetgeen ik je geleerd heb. Over het algemeen zal onze samenwerking enkele maanden in beslag nemen. Als je een Persoons Gebonden Budget (PGB) hebt, dan is het eventueel mogelijk om uit dit budget Professional Organizing te bekostigen. Voorwaarde is dat het PGB is toegekend met een indicatie voor “Begeleiding Individueel”, wat er onder meer op gericht is om de zelfredzaamheid te bevorderen of te behouden. Deze indicatie wordt bij de Gemeente aangevraagd via de WMO.

De WMO is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; deze regelt hulp als iemand thuishulp, begeleiding of verzorging nodig heeft. Afspraken worden vastgelegd in een zorgovereenkomst tussen de budgethouder (hulpvrager) en de zorgverlener (in dit geval Professional Organizer). Kijk voor meer informatie ook op PGB | SVB of informeer bij jouw Gemeente voor de eventuele vergoeding van mijn uren uit het PGB.

Opruimen Werkt 3xbalk 1

Wat anderen zeggen

Welke resultaten mag je verwachten?

Je voelt je begrepen

Je voelt je opgelucht

Je voelt je opgeruimd

Je kan helderder nadenken

Je overziet dingen weer beter

Je voelt je uitgerust

Je krijgt (weer) zelfvertrouwen

Je bent in staat zelf een planning te maken

Je ervaart meer ruimte voor leuke dingen

opruimen werkt professional organizer 1